fbpx
Nieuwe vestiging in Barendrecht 0% courtage

Vanaf juli 2021 zou elke woning een verplicht funderingslabel nodig hebben. Recentelijk is deze regel (tijdelijk) stopgezet door een te grote hoeveelheid aan klachten. Veel gegevens blijken niet te kloppen.

Wat is een funderingslabel?

Het funderingslabel is bedoeld om kopers en woningeigenaren betrouwbare informatie te geven over de fundering van een woning. Het risico op eventuele funderingsschade wordt hierin meegenomen. Het label is niet verplicht vanuit de overheid, maar het is een initiatief vanuit de makelaars en taxateurs om meer transparantie te creëren over de funderingsproblemen van een woning. Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) geeft het label uit, maar het label is voorlopig niet meer op te vragen.

KCAF

Volgens het KCAF hebben ruim een miljoen woningen in Nederland te maken met funderingsproblemen. Hiervan zijn er ruim 750.000 woningen met een houten paalfundering. Deze funderingen kunnen problemen veroorzaken, zoals paalrot. Om problemen te voorkomen is het dus belangrijk om te weten welke fundering er onder een huis zit. Het aanpakken van problemen is erg kostbaar, dus dit wil je graag voorkomen.

Waarom is het funderingslabel tijdelijk stopgezet?

Het funderingslabel is pas net opgezet en zit in een testfase. Na aanvraag van het label onder verschillende woningeigenaren kwamen er veel klachten binnen. Hierdoor kwam aan het licht dat veel van de gegevens niet bleken te kloppen. Daarom is het funderingslabel tijdelijk stopgezet en wordt het label verder geoptimaliseerd. Halverwege 2021 verwacht men met een aangepast label te komen.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit blogartikel? Wij helpen je telefonisch graag verder! 

Leave a Reply

Bel 0181 - 61 98 88 voor meer informatie over het verkopen van uw object of kom te weten hoeveel uw eigendom waard is.